روش های خلاقانه جذب مشتری برای هر کسب و کار
مشتری کیست و مشتری شما دقیقاً کجاست؟
شاید جواب به این سوال انقدر ساده بنظرتان برسد که از خود بپرسید چرا چنین سوالی پرسیده می شود! اما من به شما میگویم که مطمئن باشید حتی بعضی از افراد خبره و با تجربه در هر صنف و شغلی هم هنوز نمی توانند درست و صحیح پاسخ شفافی را به این سوال بدهند. چرا؟ زیرا که از نظر اکثر فروشندگان، تمامی افراد با هر ویژگی می توانند مشتری کسب و کارش باشند. البته که امروزه این قضیه را کاملا رد شده باید محسوب کرد. چرا؟ زیرا شاید در زمان های قدیم و گدشته به علت اینکه اکثر مشاغل فقط در حیطه رفع نیازهای عمومی افراد از جمله تامین خوراک و پوشاک و مایحتاج روزانه و زندگی افراد فعالیت داشته اند و از آن طرف تنوع فرهنگی، فکری و مالی بین افراد جامعه آنقدر زیاد نبوده است، چنین برداشتی صحیح بوده است. اما در عصر حاضر که جوانب زیادی به زندگی مردم افزوده گردیده است باعث شده که کسب و کارهای مختلف شکل بگیرد و بر این اساس چون همه افراد از سطح درآمدی، موقعیتی و سطح زندگی در یک رده قرار نمی گیرند پس به سمت کسب و کارهای مطابق با شرایط و سلیقه خود کشیده می شوند.
پس در وهله اول شما بعنوان فروشنده یا صاحب کسب و کار، باید بدانید که سطح شغل شما از نظر موقعیت مکانی، از نظر ویژگی های خاص محصولی که دارید و اینکه کدام قشر از مردم بیشتر و بهتر به ارزشی که محصولات و خدمات شما برایشان مهیا می کند نیاز دارند. آنگاه مشتری هدفمند خود را تعیین و تعریف کنید. بعبارتی بازار درست کسب و کار خود را سنجیده و پیدا کنید. و سپس در پی راههای جذب مشتری که در ادامه گفته ایم باشید.
از چه راهها و ابزاری باید به مشتری خود برسید؟
خب مشتری شما مشخص شد، کار شما هم که مشخص است (یا محصول خاصی می فروشید و یا خدمات خاصی ارایه می دهید) حالا باید بدنبال روش و ابزاری باشید که آن مشتری را از این خدمات و محصولات آگاه نموده و ترغیب به خرید و استفاده از آن کنید. یادتان هست که گفتیم عمده مشتریان هر کسب و کار خاص خودِ آن کسب و کار هستند؟ پس روش های جذب مشتری هم باید خاص و منحصر به همان حوزه شغلی و موقعیتی باشد. البته که روش های عمومی جذب مشتری همیشه وجود دارد، اما بیشترین تاثیر یعنی بیشترین جذب مشتری هدفمند، همیشه از طریق روشهای منحصر به هر حوزه بدست می آید. برای مثال اینکه شما میتوانید در مرکز شهر با یک سمپل ساده از یک عطر خاص مطلع شوید و برای خرید ترغیب شوید. اما بعید است که با استفاده از همین روش از وجود یک برند لوازم خانگی آگاه و برای خرید آن نیز علاقمند شوید!
مشتری گذری را چگونه و چطور به مشتری واقعی خودتان تبدیل کنید؟
در این قسمت به این اشاره می کنیم که با توجه به حوزه فعالیت خود چطور مشتریان درست را به سمت خود بکشانید. البته که این موارد بعنوان نمونه بیان می شود تا شما بتوانید با ذهنیتی که برای خود درست می کنید راهها و روش های مناسب و خاص مخصوص حوزه کاری و آن نوع از مشتری که برای کسب و کارتان تعریف و مشخص کرده اید را پیدا کرده و به بهترین روش از آن برای رسیدن به تعداد مشتریان بیشتر استفاده کرده و بهره بگیرید.
روش های خلاقانه و کم هزینه جذب مشتری
قبل از اینکه به بعضی از روشهای جذب مشتری برای کسب و کارها بپردازیم باید به این نکته توجه کنید که همیشه خریدن یک محصول جدید برای افراد نوعی ریسک (حداقل ذهنی) بهمراه دارد. پس بطور کلی باید کاری کنید که روش های شما در جذب مشتری بصورت کم ریسک، کم خطر و ارزان و کم هزینه باشد. به مثال های کوتاه زیر توجه کنید
نمونه ای از روشهای خلاقانه جذب مشتری به محصولات و خدمات شما
اینکه در بخش فروش محصول فعالیت دارید یا بخش ارایه خدمات هیچ فرق خاصی ندارد، در هر حال شما باید با ارایه سمپل و نمونه کوچک از خدمات و محصولاتتان به مشتری اولین قدم را برای اینکه مشتری یه آگاهی و تست از آنچه ارایه می کنید بدست بیاورد، بردارید.
مثل همان فروشگاههایی که در خیابان می بینید که فردی در جلو فروشگاه مشغول ارایه نمونه های کوچکی از محصولاتش به عابرین در حال عبور است تا تست کرده و آنها را به محصول خود آگاه و راغب کند. در مراکز رفاهی بین جاده ای هم چنین نمونه هایی را به وفور دیده اید که نمونه های کوچک خوراکی را به شما تعارف می کنند تا پس از اینکه تست نمودید به خرید بیشتر آن محصول ترغیب شوید. حتی امکانات حداقلی رفاهی مثل سرویس های بهداشتی رایگان در این مراکز که باعث می شود افراد از کنار ویترین خدمات و محصولات اصلی آن مرکز عبور کنند و احتمال پسندیدن و خرید محصولات بالاتر رود نیز نمونه خوبی برای مثال است.
در هر حال شاید این مثالها ساده بنظر برسد اما خیلی کاربردی و در عین حال عملیاتی و کم هزینه است. از این راه، شما با ارائه یک خدمت کم هزینه آن افراد عبوری را مدیون خود نموده اید. از نظر علم روانشناسی فروش، هر چیزی که باعث شود افراد نسبت به خدمات فروش شما مدیون شوند؛ می تواند آنها را برای جبران آن خدمات شما، ترغیب کند که در نهایت سبب تبدیلشدن آنها به مشتری محصول یا خدمات اصلی شما میگردد..
شما آرایشگر هستید پس یک سرویس کمهزینه از خدماتتان را رایگان ارایه دهید یا اصلا یک آموزش براشینگ رایگان برای اهالی محل بصورت دوره ای برگزار کنید. مدرس هستید پس یک دوره آموزشی یا فایل رایگان از آموزش هایتان را در دسترس عموم قرار دهید. حتی اگر شرکت تاسیساتی بزرگی دارید میتوانید در مناقصات بزرگ ساختمانی شرکت کنید با این پیشنهاد و پیششرط که یک قسمت نمونه از کار را با هزینه خودتان کامل می کنید که این نمونه مطابق کل کاری است که از سمت شما انجام خواهد شد و در صورت رضایت کارفرمایان، کل پروژه را به شما بسپارند.
یک راه جذب مشتریان در بسیاری از مشاغل، ارائه آموزش رایگان در زمینه چگونگی و کاربرد محصولات و خدمات آن حوزه برای مصرف کنندگان و مشتریان احتمالی آن است. اینکار باعث جذب افراد به آن کسبوکار خواهد شد. در هر حال مطمئن باشید که راههای خلاقانه و کمهزینه بسیاری برای جذب افراد بسمت کسب و کار هر یک از شما وجود دارد. کافی است فقط تمرکز کنید و به آنها فکر کنید و تا به ذهنتان رسید، خیلی سریع آنرا عملیاتی کنید تا تعداد جذب افراد بسمت فروشگاه شما افزایش یابد.
وفادارسازی مشتری در طی زمان و ایجاد چرخه خریدهای بیشتر مشتری در آینده
خب راههای جذب مشتری جدید را تا حدی فرا گرفتید اما این یک اصل خیلی مهم و شفاف است که برای پایداری کسب وکار و درآمدزایی مستمر فقط دستیابی به مشتریان جدید و جذب آنها کارساز نخواهد بود. بلکه ایجاد رابطه پایدار با مشتریان قبلی و پشتیبانی، پیگیری و حمایت از آنان مهمترین بخش فروش شما خواهد بود. خودتان به این فکر کنید که چقدر برایتان جذاب و قابل اعتماد است آن فروشنده ای که پس از خریدتان شما را از کارکرد صحیح محصول خریداری شده تان باخبر میکند، بصورت دوره ای نسبت به استفاده آن محصول از شما بازخورد می گیرد و در صورت لزوم راهکار می دهد و یا اینکه شما را از محصولات به روز یا متفرقه باخبر می کند. یا اینکه در مناسبتهای مختلف شما را از یاد نمی برد و دوستانه و متخصصانه با پیام های تبریکی که چندان شکل تبلیغاتی و فروش ندارند خودش و کسب و کارش را ذر دهن شما شفاف و زنده نگه میدارد. براستی آیا شما نمی خواهید جای چنین فروشنده ای باشید؟ پس یکی از مهمترین راههای جذب دوباره و چندباره مشتریان قبلی، به میزان تعهدی که در قبال آنها از خود نشان می دهید خواهد داشت. همین حالا سعی کنید به این فکر کنید که باید چه کاری انجام دهید تا میزان بیشتری از تعهد کاری خود را بصورت حرفهای به مشتریان قبلی خود نشان دهید. و خیلی فوری شروع به انجام آن کنید. از نتیجه ای که خواهید گرفت متعجب خواهید شد!!!.
پیام مقاله
هدف این مقاله در این بود که بدانید هدف کسب و کار شما دقیقا جذب مشتریان خاص از قشر و موقعیت خاص است. یعنی همان ایجاد بازار درست از سمت شما که البته باید برای چنین کاری بتوانید مشخص کنید که محصول و خدمات شما دقیقا نیاز کدام گروه از مشتریان است.
شناسایی مشتری هدف وقتی بدرستی صورت گرفت؛ باید با ابزار و روشهای درست او را آگاه کرده و به سمت خود بکشانید. البته که همه راههای جذب نه!، بلکه با توجه به حوزه کاری خود و مشتری خود ابزار درست را انتخاب کنید.
ناگفته پیداست که جذب مجدد مشتریان قبلی شاید مهمتر از جذب مشتریان جدید باشد. چرا که مشتریان قبلی زمانی که با اطمینان و اعتماد خود مجددا خدمات و محصولات یک فروشگاه را خریداری نمایند پایداری و درآمدزایی مستمر آن کسب و کار را تضمین می کنند. این مورد در شرایط بحران و رکود کسبوکار بسیار حیاتی و مهم است و مانع ورشکستگی احتمالی و پایان آن کسبوکار می گردد. البته که خیلی از مشتریهای جدید از طریق توصیه مشتریان وفادار و راضی آن کسب و کار ایجاد شده اند.
این مطلب در طول زمان تکمیل تر خواهد شد. بهتر می دانیم که در پایین همین مطلب ما را از نظرات و روش های خلاقانه از دید شما برای جذب مشتریان جدید و نگهداشت مشتریان قبلی بهره مند سازید و شما هم در این میان نقش مثبت و موثری داشته باشید. نظر خود را برای ما و سایر خوانندگان این مطلب در قسمت کامنتها بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید