3 ویژگی عالی یک فروشنده که بیشترین مشتری را به سمتش می آورد!!!
فروشنده واقعی کیست و کجاست؟(بهترین تعریف ممکن از یک فروشنده)
شاید برای اولین بار، همگی ما یک فروشنده را اینگونه در ذهن خود مجسم می کنیم؛ کسی که کالایی را به ما میفروشد و در ازای آن مبلغی را از ما دریافت میکند. بله؛ در روال معمول دقیقا همین توضیح ساده، یک فروشنده را مشخص می کند. اما بلحاظ تعریف علمی؛ یک فروشنده کسی است که دارای کالا یا خدماتی باشد که بطور معمول برای مشتریان و مراجعانی که آنرا ندارند دارای ارزش خاصی است پس برای داشتن آن حاضرند که هزینه (زمانی ، مادی یا معنوی) کرده تا اینکه آن خدمات و کالاها را از فرد فروشنده دریافت کنند. با این توصیف هر کسی که این خدمات و کالاها را ارایه نماید یک فروشنده است که در تمامی اقشار و صنوف یافت می شوند.
از پزشکی که در محل کار خود، پذیرای بیماران میشود و طبابت می کند. وکیلی که برای دفاعیات خود و ارائه خدماتش به افراد، تقبّل مسئولیت می کند یا حتی معلمین و اساتید دانشگاه که با آموزش و تدریس خود، ارزشی به ارزش های دانش آموزان ودانشجویان خود اضافه و ارایه می نمایند. همگی بگونه ای در حال فروش و فروشندگی می باشند. البته که در این میان نقش پررنگ تر کاسبان و تجار و ارائه دهندگان خدمات معمول و عمومی به مردم بیشتر نمود پیدا می کند و در کلام عمومی بیشتر به آنها، اصطلاح فروشندگان اطلاق می گردد.
پس با این تعریف مطمئنا فهمیده اید که همه افراد جامعه بگونه ای یک فروشنده محسوب میگردند و هر چقدر که در ارائه ارزش ها و کالاها و خدمات خود ماهرانه، اصولی و علمی انجام مسئولیت نمایند بعنوان یک فروشنده حرفه ای و عملگرا در بین مردم شناخته خواهند شد.
اما خیلی از افراد با توجه به اینکه خود را از حیطه فروشندگی جدا میدانند در پی ایجاد و تقویت مهارت فروشندگی در خود و سیستم های کاری و خدماتی خود نبوده و در نتیجه نخواهند توانست براحتی بازار رقابتی در صنف و حوزه خود را از آن خود نمایند. پس استفاده از تکنیک ها و آموزش های فروش بهترین راهحل تبدیل شدن به فروشندهای حرفه ای و در نتیجه افزایش سودآوری و بهبود عملکرد مجموعه و سازمان وابسته به آن فروشنده خواهد شد.
ویژگیهای اصلی یک فروشنده حرفه ای
1- در شناخت محصول و انجام خدمات، حرفه ای عمل می کند
خب همانطور که اشاره شد یک فروشنده در حال ارائه محصول و خدمات به افراد است. و مطمئنا اولین و تنها فردی در صنف خود نیست که اینکار را انجام میدهد. مگر اینکه محصول یا خدمت نوین و منحصر بفردی را ایجاد کرده که خواهان زیادی داشته باشد، که آن هم خیلیخیلی نادر است. پس باید بدانید که حتما در هر حوزه ای که باشید رقبای سرسختتر، قدیمیتر و ماهری وجود دارند تا گوی سبقت در بازار رقابت و درآمد را از شما بدزدند. با این حال باید چکار کرد؟ من به شما میگویم؛ ابتداعاً در هر حوزه کاری که مشغولید خود را تبدیل به یک متخصص کنید چرا که همه افراد سعی می کنند تا نیاز خود را چه به شکل کالا و چه بشکل خدمات از سمت بهترین منبع و فرد خریداری و تامین کنند و به انجام برسانند.
براستی حتی خود شما هم که این مقاله را می خوانید بارها و بارها برایتان پیش آمده که بین افراد مختلف؛ به فرد و فروشگاهی مراجعه کرده اید که از نظرتان متخصص آن زمینه بوده است و در بین هم صنفیها و مراجعان خود مطرح و شناخته تر بوده است. پس هنر فروشندگی خود را با حرفه ایتر شدن در شناخت کالا، اطلاع از انواع و چگونگی عملکرد کالاهایتان یا شناخت و ارایه خاص و متفاوت خدماتتان به دیگران نشان دهید.
2- در شناخت مشتری و نیازش حتی از خودِ مشتری هم بهتر میداند (کالا و خدمات نفروش، ارزش و نیاز بفروش)
راستش در این مورد از هر فردی که در حیطه فروش و فروشندگی فعال بوده است بارها شنیده ام که انواع مشتری و حتی غیر مشتری را براحتی می شناسیم و میدانیم و میتوانیم که با هر کدام چطور برخورد کنیم! اما من بشما اطمینان میدهم که حتی 10 درصد این افراد هم هیچگونه تعریف خاصی از مشتری نداشته و فقط بر اساس ظاهر مشتری تصمیم می گیرند که چطور به انواع افراد و مشتریان ارایه خدمت یا کالا دهند!. در این قضیه اصلاً نباید از روی ظواهر کار به تصمیمی کلی رسید، حتی بیشتر از نیمی از مشتریان هم وقتی برای خریدکالا یا دریافت خدماتی مراجعه می کنند دقیقا نمیدانند چه میخواهند و چگونه باید به خواسته خود برسند!. اما یک فروشنده حرفه ای مسلما حرفه ای هم عمل میکند. یعنی چه؟ یعنی سعی می کند مشتری را بشناسد، ذهنیتش در مورد کالا یا خدمات مورد درخواستش بصورت شفاف و واضح بخواند به مشتری از چیزی که پس از مراجعه و خریدش دریافت می کند بازخورد و اطلاع بدهد و سپس در جهت انجام مرحله نهایی یعنی فروش و ارایه خدمت، حرفه ای عمل کرده و بهترین راه، روش یا محصول را در اختیار مشتریان مطابق با روحیات و ویژگی های آن مشتریها قرار داده به صورتی که مشتری علاوه بر رفع نیازش، به بهترین وجه ممکن، ارزشی را دریافت داشته که رضایت خاطر کامل او را بهمراه خواهد داشت.
3- مشتری را تنها نگذار تا تنها نمانی
شاید از این مرحله به بعد تقریبا اکثر فروشندگان حتی به آن فکر هم نکرده اند. چرا؟ زیرا که اکثر فروشندگان معمولی بدنبال یافتن مشتریان بیشتر و جدید بوده و پس از انجام خدمات و ارایه محصولات به همان مشتری به این فکر میکنند که فروش به اتمام رسیده است و دیگر نیازی به پیگیری، رضایت بعدی مشتری یا بازخوردهای بعدی از سمت مشتریان نخواهند داشت. البته که در جوامع نوین و کشورهای پیشرفته حتی در کسب و کارهای کوچک هم بصورت حرفه ای عمل کرده و در همه مراحل با مشتری متصل بوده و ارتباطی صحیح شکل میگیرد تا همه مراحل را بازخورد گرفته و در روندهای بعدی خود و بهتر شدن آن کسب و کار و میزان فروش و بهسازی درآمد خود از آن استفاده کنند. اما در کشورمان این روند در بسیاری از مشاغل و کسبوکارها یا انجام نمیشود و یا اینکه ناقص، بدون طرح و نقشه خاص و یا اینکه بصورت غیر حرفهای و غیرعلمی و سلیقه ای انجام می گردد.
مطمعنا فردی که از شما کالا یا خدماتی دریافت کرده و در این مسیر بطور کامل با سیستم کاری و یا بدنه اصلی کسب و کار شما ارتباط داشته و کانکت بوده است بهترین فردی است که میتوان در پیشرفت اوضاع کسب وکار شما، یک شریک و کمک معنوی باشد.
البته مطمئنا ارتباط با مشتری زوایای مختلفی دارد و باید بسیار حرفه ای و اصولی برخورد شود. اما بصورت کلی باید بدانید که اگر مشتری را پس از خریدش تنها نگذارید و به او خدمات پس از فروش حرفه ای ارائه دهید، هیچوقت از ذهن او خارج نخواهید شد و مراجعات دایمی او و افراد وابسته به او در طی سالها برای دریافت خدمات و کالاها و افزایش ارزش هایشان از کسبوکار شما حتما صورت خواهد گرفت. پس چه چیزی بهتر از این میتواند برای یک فروشنده حرفه ای و صاحب یک کسبوکار وجود داشته باشد؟!
خلاصه و نتیجه گیری
در این مقاله به این اصل مهم پرداخته شد که فروشندگی فراتر از یک بده بِستان ساده و معمولی است. چرا که تا زمانی که یک فروشنده حرفهای نتواند کالاها و خدماتش را بصورت تخصصی به مشتریان ارائه کند و همچنین در این روند از خود مشتری بیشتر بداند که نیاز آن مشتری به کدام خدمات و محصول و یا نیاز او بیشتر است نمیتواند فروش موفقی را ایجاد کند. البته که بعد از همه این موارد، همراهی و دریافت بازخورد و تلاش برای بهتر کردن روشهای ارتباط با مشتریهای قبلی زمینه ساز ایجاد کسب و کار حرفهای و فروشهای پر رونق و درآمدزایی مستمر خواهد بود.
ضمنا همه مواردی که فروشندگان را تبدیل به بهترین نمونه های بازار خود میکند در صورتی قابل انجام است که آموزش ها و تکنیک ها و از آن مهمتر بکار بردن تخصصی و نه سلیقه ای این موارد در هر کسب و کار و محیط فروش بصورت منحصر بفرد برنامه ریزی و انجام شود.
حالا شما بگویید:
بنطرتان تا چه حد در کسب و کار خود به خصوصیات یک فروشنده حرفهای نزدیک شده اید؟؟. از تجارب و تکنیک های خود در فروش حرفهای و تخصصیتان بگویید و ما را در قسمت نظرات پایین همین مقاله بهرهمند کنید.
با آرزوی موفقیت و فروش های حرفه ای و سرشار از درآمد برای شما.
دیدگاهتان را بنویسید